info@toonhermanshuissittard.nl

(046) 451 64 74

Paardestraat 31, 6131 HB Sittard

Nieuwsberichten

 • Lezing Cafe Toon Doodgewoon  op donderdag 27 juni van 14.00 tot 15.30 uur
  Spreker Joya Meusen,  Onderwerp:  Oedeem- en Oncologie fysiotherapie
  Van 14.00 tot 15.30 uur  

 • De nieuwsbrief van mei is uit. Met in de kop een prachtig gedicht van Toon Hermans!  Veel leesplezier!

 • Lezing Cafe Toon Doodgewoon  op donderdag 13 juni van 14.00 tot 15.30 uur
  Onderwerp:  Orthomoleculaire voeding 
  Spreker :     Aschwin van Diermen, orthomoleculair voedingstherapeut                    Thema:       Vitaal & fit!

  Tijdens deze middag wordt ingegaan op de vraag hoe je het lichaam kunt stimuleren in het zelfherstellend vermogen door juiste voeding, voedingssupplementen of juist geen voeding!!  En met dit laatste wordt bedoeld het Interval vasten oftewel  Intermitted fasting.  Juiste,  gezonde voeding afgewisseld met een korte periode van vasten. Dit is inmiddels veelvuldig onderzocht en wetenschappelijk bewezen in de werking. Het resultaat zorgt voor een vitaal, fit en slank lichaam wat ook nog eens beter en sneller hersteld en waar mogelijk geneest!
  Dit proces is zoals gezegd met interval vasten te stimuleren, maar het werkt ook alleen met de juiste voedingsstoffen. Zo is deze toepassing voor iedereen toegankelijk!
  Aschwin van Diermen heeft sinds 2005 een praktijk in Maastricht, genaamd Innerfresh en helpt mensen met diverse gezondheidsklachten. Op de website 

  Aschwin van Diermen heeft sinds 2005 een praktijk in Maastricht, genaamd Innerfresh en helpt mensen met diverse gezondheidsklachten. Op de website www.innerfresh.nl vind je hierover meer informatie.

 • THHS wandeling op dinsdag 25 juni a.s. 

  Op dinsdag 25 juni gaan we naar het openlucht museum “NonkeBuusjke” in de Schinveldse bossen. Hier is gereserveerd voor 15 personen van 14.30 – 16.30 uur. We krijgen een rondleiding met een gids en een kop koffie met eigen gebakken vlaai.
  Voor meer info zie de website: https://www.nonkebuusjke.nl    

  Aanmelden is verplicht en mogelijk tot dinsdag 28 mei bij het THHS of tijdens de wandeling op 28 mei. Er is al vooraf betaald, dus graag bij aanmelden betalen. 
  Kosten: € 7,-- per persoon.

  Parkeren bij bezoekerscentrum “Boven Water”, Aan de Voeëgelsjtang 1 in Schinveld. Vervolgens lopen we 45 minuten naar NonkeBuusjke in het bos.

  We vertrekken om 13.00 uur van het THHS of u gaat naar het vertrekpunt in Schinveld om 13.30 uur.

  Voor info: bellen met Toos 06 1717 8209. 
  Graag aanmelden:    i.v.m. carpoolen: 046 – 451 6474 óf                            info@toonhermanshuissittard.nl

 • Mooi nieuws voor het Toon Hermans Huis Sittard!

  Wij zijn vereerd en verrast: de organisatie van ‘Maatjes Tref Sittard’ heeft het Toon Hermans Huis namelijk uitgekozen als goed doel voor 2019. Op vrijdag 14 juni aanstaande worden in de Limbourg aan de Markt in Sittard het eerste vaatje Hollandse Nieuwe en enkele unieke kunstwerken geveild. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan ons huis. Een prachtig gebaar. 
  Vanaf 19.30 uur is het terras van de Limbourg al een bruisende locatie, met sfeervolle muziek en een aanbod vers gekaakte haring, oesters en mooie wijnen.
  Iedereen is van harte uitgenodigd. 

 • Geheime tuinenfestival

  Op zondag 23 juni vindt van 12.00 tot 17.00 uur het zevende Geheime Tuinen Festival plaats te Sittard. Een aantal geheime tuinen, het Michielskerkje aan de Markt en het Toon Hermans Huis vormen op deze dag de prachtige locaties waar bezoekers kunnen genieten van muziek, dans, gedichten,wandelingen, workshops en een groene informatiemarkt.

  Nieuw in het programma dit jaar is een hapjes route door de Geheime Tuinen. Voor € 10,- ontvangt u een stempelkaart waarmee u in vijf Geheime Tuinen kunt genieten van een hapje, die verzorgd worden door ondernemers uit Sittard.

  Na aankoop ontvangt u direct per e-mail uw Stempelkaart. Hierop staan middels een plattegrond aangegeven waar de vijf Geheime Tuinen, waar u een hapje kunt nuttigen, zich bevinden. Uw stempelkaart dient u uitgeprint mee te nemen en is alleen geldig op zondag 23 juni van 12.30 tot 17.00 uur.

  Meer informatie over het Geheime Tuinen Festival vindt u op www.geheimetuinen.nl
  Tickets kunt u kopen via de knop op de welkomspagina van deze website midden onderaan.

 • In het kader van "Cafe Toon Doodgewoon"  is er op vrijdag 24 mei is er weer een interactieve lezing.  
  Spreker is: Tineke Guldemond, verpleegkundige Levenseindekliniek.
  Onderwerp: “Hulpvraag bij euthanasie / levenseinde kliniek”.
  De Levenseindekliniek geeft euthanasie aan mensen met een euthanasieverzoek dat voldoet aan de wettelijke eisen, maar waar de behandelaar het verzoek niet kan honoreren. Hoe werkt de Levenseindekliniek? Ook wordt in gegaan op het verschil tussen euthanasie en palliatieve sedatie. 
  De lezing vindt plaats van 10.30 – 12.00 uur
  Inschrijven gewenst maar niet vereist
  Telefonisch:     046 – 451 6474
  Email:   info@toonhermanshuissittard.nl   

 • De nieuwe cursus "Verder na partnerverlies" start 14 mei.                    
  Alleen komen te staan door het overlijden van je partner is een ingrijpende gebeurtenis. Dat geldt voor het overlijden zelf, maar zeker ook voor de tijd daarna. Eerst is er de steun van familie en vrienden, maar na verloop van tijd sta je voor de vraag hoe je alleen verder moet. Juist als het overlijden al wat langere tijd achter de rug is, kan het moeilijk zijn om als alleenstaande je draai weer te vinden. Je moet alles zelf doen, alleen op dingen afgaan, je komt thuis in een leeg huis, mensen gaan soms anders met je om, enzovoorts. Het vraagt tijd en inspanning om dit verlies te boven te komen. Als je over het eerste verdriet heen bent, dient zich de volgende uitdaging aan: “Hoe bouw je verder aan een  leven dat weer de moeite waard is en waarin je je prettig voelt?” Deelgenoten in eenzelfde situatie kunnen elkaar daarbij helpen. Door opgedane ervaring en wijsheid te delen, elkaar een hart onder de riem te steken en met raad en daad bij te staan. 
  In de cursus gaat dan ook alle aandacht uit naar de invulling van dat eigen leven. De groep bestaat uit ongeveer 10 personen. De nieuwe cursus start rond 30 april 2019 en duurt 10 weken.  De kosten bedragen € 25,- voor de hele cursus”.

 • Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.