info@toonhermanshuissittard.nl

(046) 451 64 74

Paardestraat 31, 6131 HB Sittard

Binnen ons huis bieden wij steun, troost, warmte, een luisterend oor, ontspanning en nog zoveel meer. Op de vraag ‘Wat betekent het Toon Hermans Huis Sittard voor jou’, kregen we van gast Tinie onderstaande bijdrage.

Prachtig, ontroerend en het verwoord precies wat wij eenieder willen bieden die hier behoeften aan heeft.

Woensdagmorgen, mijn dag dat ik schilderen ga. Creatief bezig zijn met talloze kleuren en penselen. Mijn werkjes ontstaan door gevoel, niets moet, alles mag. Onze docent geeft een tip en geeft me vrijheid in denken. Ik maak graag gebruik van vrolijke kleuren. Door te kijken naar mijn werkjes ontstaat er iets moois; een bloem die mij raakt, de natuur zo mooi, ik sta er even bij stil. Het is dat stukje van mijzelf.

Daarom is schilderen zo waardevol. Rustgevend, ontspannend. Onze huiskamer noem ik ons vertrek waar we schilderen. We nemen plaats aan de gezellige grote tafel. Koekje erbij of een stukje zelfgebakken cake. De heerlijke geur van koffie, cappuccino!
Iedereen aan tafel heeft een verhaal. We respecteren dit, we luisteren naar elkaar en bespreken vaak iets vrolijks en soms ons verdriet. We zijn gelijk en samen toveren we na een traan weer een glimlach op onze gezichten. We gaan verder, nemen onze penselen in onze handen om onze kunstwerkjes tot leven te brengen.

Het gevoel van saamhorigheid geeft zoveel voldoening. Daarom is dit zo belangrijk voor mij. Het Toon Hermans Huis is niet zomaar een huis; het is een troostplekje voor mij, voor iedereen. Heb je zorgen over je gezondheid, weet je even niet hoe je verder moet, voel je je alleen? Schroom niet; de deur staat open. Dit huis omarmt je, je krijgt een warme deken om je heen en dat is precies wat je nodig hebt. Het geeft de warmte en kracht om verder te gaan.

Mijn werkjes zijn bloemen waar ik van hou. Heel speciaal is het portret van mijn overleden zoon, overleden in april 2019. Zijn portret is ontstaan met tranen, een glimlach en de troost van iedereen om me heen. En betekent zoveel voor mij. Bedenk dat je niet alleen bent, al voelt het soms wel zo. Kijk dan naar boven naar de zon en ook al zie je de zon niet, blijf zoeken. Deze zon is er altijd voor jou. Hou deze warmte vast, glimlach en ga verder omdat je het waard bent.

Ik geloof in de zon en in de allermooiste ster zoek ik de glimlach van mijn zoon. Die draag ik mee in mijn hart. Dat is houden van. Daar blijf ik bij stilstaan, het is een stukje van mijzelf. Daarom vind ik schilderen zo waardevol. Rustgevend en ontspannend.

Liefs Tinie,
Gast Toon Hermans Huis Sittard