a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  Bestuur & directie

BESTUUR

Het Toon Hermans Huis Sittard is een stichting. Het bestuur is onbezoldigd en draagt actief bij aan het goed laten functioneren van het huis.  Het is als volgt samengesteld:

  • Harry Henssen, voorzitter
  • Paul Op Heij, penningmeester
  • Wim Reinartz, secretaris
  • Jos Gielen, lid
  • Helen Mertens, lid

DIRECTIE

Directeur van het Toon Hermans Huis Sittard: Dhr. Huub Gubbels

Huub Gubbels is als directeur verantwoordelijk voor de algehele organisatie en het functioneren van het Huis. De werkzaamheden zijn voornamelijk gericht op de externe aandachtsgebieden. Voor de interne aandachtsgebieden is vanaf begin 2023 een coördinator verantwoordelijk. Samen hebben zij een adviserende functie naar het bestuur. Via deze weg stellen wij graag Huub aan u voor.

Mag ik mij aan u voorstellen?
Mijn naam is Huub Gubbels, geboren in Maasbracht. Vader van een zoon en dochter. Graag neem ik u kort mee in mijn werkzame leven.

  • Gestart in 1977 in het ziekenhuis de Goddelijke Voorzienigheid te Sittard. Na mijn opleiding tot verpleegkundige werkzaam geweest als waarnemend hoofd op de hartbewaking tot 1989.
  • Daarna bijna 25 werkzaam geweest bij de ambulancezorg van de GGD Zuid-Limburg, waarvan 20 jaar als leidinggevende.
  • ·In 2013 kon ik stoppen met mijn werkzaamheden en startte met mijn collega’s uit Noord-Limburg de stichting Wensambulance Limburg. Een organisatie met 140 gedreven vrijwilligers.

In november 2021 startte ik mijn werkzaamheden als interim-directeur van het Toon Hermans Huis in Sittard. Een voor mij nieuwe wereld. Natuurlijk kende ik de filosofie van de centra voor Leven met en na kanker, maar had er nooit echt mee te maken gehad.

Ik werd geraakt door de professionele manier van werken van de vrijwillige medewerkers in het huis. Door jarenlange ervaring en plichtsbesef werd het me steeds duidelijker dat hier sprake is van een professionele organisatie.

Mijn doelen zijn het centrum nog meer bekendheid te geven en de samenwerking te zoeken met alle organisaties die te maken met mensen met kanker. De drempel, om de voordelen van de instellingen met psychosociale oncologie te gaan ervaren, moet omlaag. Een op drie inwoners krijgt te maken met kanker, en zij moeten naast de medische behandeling de voordelen gaan ervaren van de psychosociale ondersteuning van de centra en daarmee de volgende stap zetten in het totale herstel na kanker.

Het huis moet opener en toegankelijker worden. Daar worden in 2022 en 2023 stappen voor gezet. Dat deze centra een duidelijke meerwaarde hebben, blijkt uit het feit dat in 2023 dit Toon Hermans Huis alweer 25 jaar bestaat.

Het huis heeft zich ontwikkeld van inloophuis naar een open centrum waar een scala aan activiteiten wordt geboden. Een organisatie waarvan het hart klopt voor U!

En weet u wat zo fijn is? Binnen de openingstijden kunt u er zomaar binnenlopen, wanneer het ú uitkomt zonder afspraak, zonder kosten, zonder verplichting.

Wij hopen u binnenkort een keer in ons huis te mogen begroeten.
Wees welkom.

Huub Gubbels,
Directeur