Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker

Het Toon Hermans Huis biedt in samenwerking met de VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker) ouders van een overleden kind de mogelijkheid om met andere ouders waarvan hun kind is overleden, te praten over alles wat met je overleden kind te maken heeft. Het overlijden van een kind veroorzaakt bij de ouders en het gezin een onvoorstelbare storm van verdriet, ontreddering, verbijstering en ongeloof over wat er is gebeurd. Bij ouders kan de behoefte ontstaan om daar met andere ouders die dat ook hebben meegemaakt, of nog meemaken, te praten. Die behoefte om te praten kan ontstaan direct of kort na het overlijden van je kind maar ook vaak na verloop van (vele)jaren. Het verstrijken van de tijd betekent niet dat je verdriet, gemis en heimwee naar je kind, heelt. Ondanks dat ouders, broer en zus, grootouders, van een overleden kind hetzelfde verdriet dragen, gaat bijna iedereen daar op eigen wijze mee om. Elkaar toestaan om ook op eigen wijze met verdriet proberen verder te (over)leven is heel erg belangrijk. 

Elke 1e dinsdag van de maand is er van 19.30 tot 21.30 uur een inloopbijeenkomst in het Toon Hermans Huis in Sittard. Hier kun je in informele sfeer in contact komen met andere ouders en voor meer informatie. Als u niet graag alleen komt kun je ook iemand meenemen. Wij weten uit eigen ervaring dat het moeilijk kan zijn zo’n bijeenkomst voor de eerste keer te bezoeken. Weet echter dat u lotgenoten ontmoet die uw verdriet en alles wat is gebeurd en nog in je gevoelens, gedachten, dromen en in je hart blijft gebeuren, kunnen begrijpen en graag naar u luisteren. Alles kan en niets moet. Voor aanmelden en nadere informatie kunt u conact opnemen met Mevr. Aggi Aretz: 06-28961995 of bij het Toon Hermans Huis: 046-4516474. Wilt u meer weten? Lees dan deze ervaringsverhalen: ouders aan het woord.

VOKK

 ACTIVITEITEN OVERZICHT

Activiteiten en workshops:

Lotgenoten contact/gespreksgroepen:

Overige activiteiten:

Voor al deze activiteiten kunt u meer informatie krijgen of u aanmelden via het Toon Hermans Huis Sittard. Kijk regelmatig op de agenda op onze webiste of er eventuele wijzigingen zijn in verband met feestdagen en dergelijke.

Copyright: Marloes Beurskens PR & Communicatie / Reclamebureau Magenta, Sittard en Toon Hermans Huis Sittard 2013 | Fotografie: Gé Beurskens, Reclamebureau Magenta, Sittard/ Alle rechten voorbehouden.

 Deze website is ontwikkeld door Websignaal